Feyenoord wilde niet verder met routinier Kuyt

Feyenoord wilde niet verder met routinier Kuyt
12 Oktober 2017 08:15
© ProShots

Er is een documentaire gemaakt over Dirk Kuyts laatst jaar bij Feyenoord en die wordt zondag uitgezonden. Het Algemeen Dagblad publiceert echter al een interessante scène. Het wordt duidelijk dat de Rotterdammers niet door wilden gaan met de routinier, die vervolgens besloot te stoppen.

Het betreft een tafelgesprek tussen Kuyt, zijn vrouw Gertrude en zaakwaarnemer Rob Jansen. Gertrude: "Ik zou het balletje bij hun willen leggen. Wat is jullie aanbieding? Wat willen jullie? Willen jullie doorgaan?" Jansen reageert: "Of Feyenoord door wil gaan met Dirk als voetballer? Dat antwoord weet ik allang." Gertrude: "En dat is?" Rob: "Dat willen ze niet." Gertrude: "Dat wil ik dan weleens horen, want het balletje ligt nu elke keer bij ons." Dirk: "Ze laten mij zo eigenlijk zeggen: Ik stop ermee." Rob: "Juist." Dirk: "Dat is enerzijds respectvol. Maar ik zou het anderzijds nog veel respectvoller vinden als ze zouden zeggen: het is beter om niet door te gaan als speler. Waarom komen ze niet gewoon naar mij toe en zeggen ze het?"

In een reactie laat Jansen weten: "Dirk is in de film, volgens mij, nergens disrespectvol naar Feyenoord toe. Hij is vooral eerlijk. Giovanni van Bronckhorst vroeg mij onlangs hoe de film is geworden. Ik zei: er zit emotie, vreugde en verdriet in. Maar alles komt uit zijn hart. En dat volgt hij nu ook weer bij het meelopen in de club. Een rol in het management of toch een rol op het veld. Er wordt aan gewerkt."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

0 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.Meer over