'4-3-3-formatie was zelfmoord tegen de Fransen'

'4-3-3-formatie was zelfmoord tegen de Fransen'
12 Oktober 2017 10:20
© ProShots

Oud-international van België Marc Degryse kan er met zijn hoofd niet bij dat het Nederlands elftal blijft spelen in een systeem waar Oranje eigenlijk de spelers helemaal niet meer voor heeft. Hij noemt de formatie die bondscoach Dick Advocaat tegen Frankrijk gebruikte 'zelfmoord'.

In gesprek met de NOS zegt de Belg: "Jullie moeten in de eerste plaats anders gaan denken. Als je de kwaliteiten niet hebt, moet je niet de pretentie hebben om de Nederlandse voetbalschool aan de wereld te willen tonen. Je moet je bescheiden opstellen, bijna vanaf nul beginnen met een nieuwe groep en een nieuwe bondscoach. Vanuit een goede organisatie zorgen dat er resultaten komen. En dan zullen er wel weer nieuwe talenten komen bovendrijven."

Vervolgens richt Degryse zich op Frankrijk-Oranje. "Nederland is daar gaan spelen met het idee: we kunnen daar ons mannetje wel staan. Maar Nederland stond erbij en keek ernaar. Of 4-3-3 zelfmoord is? Als je de spelers niet hebt wel, ja. Nederland zal zich moeten aanpassen. Als je toch naïef blijft voetballen, kan het nog wel een tijdje duren voor je weer een toernooi gaat halen."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

1 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • Seagal +13610 12 Oct 2017 om 12:02 Rang: Utopisch
    100% eens met Degryse. dat was oliedom

Meer over