Emanuelson: hij zou een goede bondscoach zijn

Emanuelson: hij zou een goede bondscoach zijn
12 Oktober 2017 11:41
© ProShots

Iedereen heeft wel een mening over de opvolging van Dick Advocaat als bondscoach van het Nederlands elftal, zo ook Urby Emanuelson van FC Utrecht. Hij schuift zijn eigen trainer naar voren en zegt dat Erik ten Hag weleens de perfecte kandidaat kan zijn voor Oranje.

In gesprek met Voetbal International vertelt Emanuelson: "Ja, honderd procent. Ten Hag zou een goede bondscoach zijn voor het Nederlands elftal. Juist ook omdat hij durft af te wijken van dat in Nederland zo heilige 4-3-3, wat in mijn ogen typerend is voor een internationale trainer. Mooi voetbal is leuk, maar uiteindelijk komt het resultaat op één. Die eigenschap is hem wel toevertrouwd."

De oud-international gaat verder: "Zag je afgelopen seizoen wel. Dat FC Utrecht die knappe vierde plaats behaalde, is voor een groot deel de verdienste van Ten Hag. Dat laat hij op een hoger niveau ook zien, weet ik zeker. Laat ik het zo zeggen: ik ben nu 31 jaar. Een leeftijd waarop je als voetballer wel het een en ander hebt meegemaakt. Toch leer ik bij FC Utrecht nog elke dag nieuwe dingen. Dat komt door Ten Hag. In alles zie je dat hij ervaring heeft opgedaan bij Bayern München."

Meer foto's

Wilt u deze reactie verwijderen?

Reageren

2 reacties
Log hieronder in om te kunnen reageren of maak gratis een account aan.  • Erik Bevaart +1460 12 Oct 2017 om 12:33 Rang: Vedette
    Ten Hag is nu nog geen kandidaat. Nog niet, omdat er meer stabiliteit verwacht mag worden. In de top, doorgaans de klassieke top 3, is dit een vereiste; daar mag je eigenlijk niet verliezen. Met de grote cijfers waar FC Utrecht onlangs mee verloor, zakt de trainer ook door een ondergrens. Voor de subtop kan dit nog wel zonder consequenties. Deze ploegen (FC Utrecht, AZ, Vitesse, Heerenveen en normaliter FC Twente) richten zich op plaatsing Europa League en/of de kortste route daarheen met bekersucces.
  • Seagal +13610 12 Oct 2017 om 12:40 Rang: Utopisch
    het probleem is dat Ten Hag zich nog niet bij een grote club heeft kunnen bewijzen hoe je kan zien hoe hij zich houd als de druk groot is en waar je als coach de status opbouwt die je moet hebben als coach van Oranje. daar kan je niet met een trainer aankomen die het alleen bij Utrecht heeft laten zien maar in de toekomst zie ik het wel voor me want de man heeft zeker kwaliteiten

Meer over